~~Sienisafari~~


HALUATKO PÄÄSTÄ LUMOAVAN KAUNIISEEN YMPÄRISTÖÖN ETSIMÄÄN AARTEITA?

 

HALUATKO VÄLTTÄÄ MYRKKYSIENET JA KERÄTÄ SEN SIJAAN HERKUT KORIIN?

Kannattaa siis opetella keräämään luonnon antimia itse!Retkeni avulla:

 • Opit itsevarmuutta sienten tunnistuksesta
  -> ETKÄ ENÄÄ TULE SIENIMETSÄSTÄ TYHJIN KÄSIN!
 • Opit erottamaan herkulliset sienet näköislajeistaan.
  -> JA NÄIN SAAT RUOKAPÖYTÄÄSI HERKKUTATTIA SAPPITATIN SIJAAN.
 • Pääset lisäämään omavaraisuuttasi, keräämään oman ruokasi ja tietämään mistä se on peräisin
  -> JA LUONTO ANTAA TÄMÄN SINULLE TÄYSIN ILMAISEKSI.

 

Sienestys on kuin aarteenetsintää lumoavan kauniissa ympäristössä. Mitä enemmän niitä tunnistaa, sitä hauskemmaksi se käy. Olipa kyseessä metsä, niitty tai jopa hautausmaa, sieltä löytää sieniä. Järjestämäni sieniretket painottuvat metsissä esiintyviin ruokasieniin ja niiden tunnistamiseen.

 

 

 

 

 

 

 

Osaamiseni kattaa myrkkysienet, värjäyssienet  ja kaikenlaiset mielenkiintoiset faktat sienistä ja niiden sielunelämästä. 

 

Sieniopastus kestää 1-6 tuntia ja voi painottua tietopitoisemmasta opettamisesta silkkaan keräämiseen ja löytämisen riemuun, asiakkaan tarpeiden mukaan. Jos retki kestää pitempään kuin 3h, suosittelen mukaan evästaukoa. Ryhmän koko max. 20 hlö.

Peruspaketti: 250e
3½ h -kestoinen sieniretki pääkaupunkiseudun metsäalueille. Retkeen kuuluu osana evästauko. Yhteystietoni löydät allaolevasta linkistä.
 • RETKIPAIKKOJEN TAPAAMISPAIKAT
 • TUOMAKSEN YHTEYSTIEDOT
 • TARVIKKEET SIENIRETKELLE:
  • Ulkoiluun sopivat vaatteet ja kengät
  • Ilmavan astian sienenkeräystä varten
  • Sieniveitsen ja sienikirjan, jos omistat.
  • Omat eväät ja juomapullo
  • Kamera ja/tai muistiinpanovälineet

Osallistu myös avoimille sieniretkilleni!

Sieniretki Meri-Rastilan metsäalueelle pe 29.9 klo 10:30

Eräs asiakkaistani on kuuluisan Suusta Suuhun -blogin kirjoittaja, joka kirjoitti kokemuksestaan sieniretkelläni. Suuri kiitos hänelle niin kauniista sanoista 🙂


Asiakkaideni/kollegoideni kokemuksia sieniretkistäni:

”Tuomas on todella innostava, hauska ja muut huomioon ottava sieniopas joka osaa asiansa. Hänellä on elävä ja monipuolinen tapa opettaa ja hänen seurassansa on mukava tutkia sienten saloja. ”
– Outi Laakso, Suomen Sieniseuran hallituksen jäsen

 

 


”Sienestys on eräänlaista aarteenmetsästystä, kuten ihana oppaani tapaa sanoa, jonka aikana ei todella ehdi ajatella mitään turhanpäiväisiä työjuttuja. Eli siis, jos sienestäminen kiinnostaa, mutta oma sienitiedon riittävyys vielä epäilyttää, kannattaa olla rohkeasti yhteydessä Tuomakseen ja tiedustella mahdollisuuksista sieniretkelle. Pienen opettelun jälkeen metsässä ei näekään enää mitään muuta kuin herkullisia sieniä siellä sun täällä!”
– Alisa Wilska, Suustasuuhun -blogi


”Sienestys on täydellistä vastapainoa toimistotyölle. Se tuulettaa ja raikastaa mieltä, kun pääsee rauhoittavaan metsään etsimään, tutkimaan ja löytämään sekä jakamaan fiilistä muiden retkeläisten kanssa. Sitten on patterit ladattu muutakin elämää varten. Tuomaksen kanssa tämä toimii mainiosti ja oppii samalla!”
– Antti Karjalainen, Markkinointijohtaja


”Kaipasin inspiraatiota sienestyksen aloittamiseen, ja Tuomaksen sieniretki ylitti odotukset. Metsästä ei olisi malttanut lähteä pois! Muutaman tunnin retki antoi itsevarmuutta jatkaa sienestystä ominpäin. Kiitos Tuomas innostavasta ja asiantuntevasta opastuksesta.”
– Henni, retkeläinen

 


”Itse olin kovin kovin tyytyväinen retkeen. Hyvää oli käydä läpi tunnistamistapoja ja, kun mukana on useampia osallistujia, tulee sellaisiakin kysymyksiä esille, joita ei itse olisi tullut ajatelleeksi. Meitä taisi olla 13-14 mikä varmaan kuitenkin enimmäismäärä, jotta ringissä voisi kuulla mitä puhutaan. Olet mielestäni helposti lähestyttävä, kuunteleva, toisia arvostava ja huumoria harrastava.”
– Eila Ahlroth, retkeläinen”Suosittelen lämpimästi! Tuomas on erittäin asiantunteva ja hauska sieniopas”
– Martti Tenhola, Teepalvelu Suvanne

 

 Tässä Kirkko ja Kaupunki -lehden kuvausta sieniretkeltäni!

 

Sienisaalista ja -fiilistelyä Hakunilan
kartanon alueella

 

 

 

Sienestystä Viikissä syksyllä 2015